Wastips

Hi! 🌼

Leuk dat je mee leest! 

Kleine disclaimer voordat ik wat 'wastips' geef: er zijn waarschijnlijk heel veel mensen die veel beter kunnen wassen dan ik! Zeer waarschijnlijk, haha! Maar ik heb inmiddels heel veel getest met onze doeken en ik denk dat ik daar inmiddels wel een paar goede tips voor heb!

Heb jij nou ook wat tips? Of je oma, schoonvader of buurvrouw? Laat het me dan weten! 💬

Allereerst is het heel belangrijk dat je de doeken wast voordat je ze gaat gebruiken! Dit is overigens met kinderkleding ook zo, heb ik me laten vertellen. 

De hydrofiele doeken kan je het beste wassen op 30 graden en ze daarna uithangen. Ze mogen in de droger (op een lage stand) maar dan zullen ze erg kreukelen.. en aangezien je ze niet mag strijken is dat misschien niet zo fijn.
Waarom mag je ze niet strijken? Hydrofiel is op een bepaalde manier geweven en dat brengt allerlei voordelen met zich mee, waaronder: het opnemen van vocht. Daarom kun je ze zo goed als handdoeken gebruiken! 👍🏼
Wanneer je ze strijkt zullen ze minder goed vocht opnemen en dat is natuurlijk zonde!

Gelukkig is het niet zo dat je met een washandje zit in plaats van een XL doek als je die een keertje op 60 graden wast. Maar de kans is wel aanwezig dat ze dan minder mooi blijven.. daarom raden wij dit niet aan.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.