11 dingen die je kan doen met een (XL) hydrofiele doek!

Hi! 🌿

Dat je op onze website kijkt, betekent waarschijnlijk dat je wel een paar van deze dingen kent, maar misschien kunnen we je inspireren om nog meer te doen met jouw doeken! 

 1. Inbakeren! Dat was een makkelijke. In een andere blog vertellen we je hoe je dit het beste kunt doen en waarom dit kan zijn voor pasgeboren baby's.
 2. Als kleedje om op te spelen. Tummy time!
 3. Afdrogen! Deze heerlijke doeken nemen vocht heel goed op en zijn heel zacht voor je baby's huid. Ook drogen ze snel weer en kan je heel makkelijk tussen alle plooien en teentjes afdrogen omdat de doeken een stuk dunner zijn dan een reguliere handdoek. 
 4. Een grote doek kan je ook gebruiken als verschoon mat! Als je deze een aantal keer opvouwt ligt je kindje heerlijk zacht en blijft de ondergrond schoon.
 5. Bij het geven van borstvoeding! Wij vinden dat iedereen overal haar baby moet kunnen voeden. Vind je het fijner om dat wat afgeschermd te doen? Dan is een grote hydrofiel daar heel fijn voor! Je kan deze om je nek knopen zodat je je handen vrij hebt, of deze simpel weg over je schouder hangen! 
 6. Als lakentje in de kinderwagen of het wiegje. 
 7. Als dekentje voor onderweg. Is het toch iets frisser dan gedacht? Dan is een hydrofiele doek een heerlijk lakentje voor in de zomer!
 8. Zonnewering! Je kan een XL doek ook heel makkelijk over de kinderwagen heen gooien zodat je kleintje niet in de zon ligt! Pas dan wel op, dat je het niet helemaal dichtmaakt, zonder frisse lucht kan het zomaar heel warm worden en dat is juist niet de bedoeling!
 9. Huttenbouwen, verstoppertje spelen, als sjaal, muts, cape.. Kinderen kunnen zo leuk 'verkleden' met grote doeken. En kiekeboe spelen is ook al leuk bij kleine baby's!
 10. De kleinere doeken kan je heel makkelijk omknopen als slabbetje! Ziet er super leuk uit en werkt prima tegen kwijlen en knoeien!
 11. Tot slot zijn hydrofiele doeken ook heel handig als 'hoes' voor om je verschoon kussen.

Missen jullie nog wat in dit rijtje? Laat het dan weten! 😊

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.