Waarom GOTS?

Hi! 🌸

Wat leuk dat je met ons mee leest! In deze blog zal ik vertellen wat het keurmerk inhoudt en waarom wij hebben gekozen voor stoffen die gecertificeerd zijn met het Global Organic Textile Standard.

GOTS ORGANIC COTTON BIOLOGISCH KATOEN

 

GOTS  is een internationaal keurmerk dat beoordeelt of textiel milieuvriendelijk en sociaal verantwoord geproduceerd is. Hierbij wordt gekeken naar het oogsten en productie, de ruwe bewerking tot draad en stof en ook naar eindbewerking.

Voor het keurmerk gelden strenge regels en richtlijnen. Bedrijven worden jaarlijks gecontroleerd door onafhankelijke controleurs. Een GOTS stof heeft tal van ecologische voordelen, waaronder:

  • Geen gebruik van pesticiden
  • Minder verbruik van water en energie
  • Minder uitstoot van broeikasgassen
  • Geen gebruik van gevaarlijke chemicaliën

Er wordt niet alleen gekeken naar ecologische aspecten, maar ook naar de werkomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan minimumloon, verbod op kinderarbeid en het hebben van een veilige en hygiënische werkomgeving.

Iets wat dus niet alleen belangrijk is voor het milieu of de mensen die werken aan de producten, maar ook voor jouw kindje. 
Naast het feit dat katoen van biologische oorsprong veel zachter is (en dat ook blijft) zal de stof ook langer mee gaan!  

Hopelijk heeft dit genoeg duidelijkheid gegeven. Heb je toch nog vragen stuur dan vooral een berichtje! 📧

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.