Wasbare luiers | We zijn los!

Wasbare luiers | We zijn los!

We zijn los!

Even kort voorstellen, ik ben Kimberley, 31 jaar en afgelopen januari (2022) bevallen van een prachtige dochter genaamd Marisol. Mijn man ik zijn lang bezig geweest om zwanger te worden (ik heb endometriose en Marisol is een IVF-wondertje), maar daardoor hadden we in de afgelopen jaren al heel veel zaken besproken. Zo ook het luieren, het wasbaar luieren welteverstaan. Al snel hadden we besloten dat te willen doen, manlief vooral omdat het hem goedkoper leek, hier kom ik later op terug 😉. Wij beide vooral voor het milieu en het verminderen van afval. Mede omdat we in onze gemeente per kilo moesten betalen, dit is eerst weer uitgesteld, maar toch. Onlangs las ik dat in Nederland vijf tot zeven procent van het afval bestaat uit luiers en ik ben er ondertussen trots op dat wij daar niet bij horen.

De eerste weken zijn we toch begonnen met wegwerp, we wilden geen dubbel pakket aanschaffen en de start als nieuwbakken ouders was even pittig. Langzaamaan begon ik met het aanschaffen van wat luiers, een pocket, een tweedelige, verschillende merken om te kijken wat ons beviel. Toen Marisol wat was aangekomen en in de one-size zou moeten passen zijn we begonnen, onze eerste wasbare dag. Dit ging met vallen en opstaan. In het begin hadden we regelmatig lekjes en hebben we heel wat rompers en leggings erbij moeten verschonen. Langzaamaan hadden we de kneepjes van het luieren onder de knie, kregen we favorieten en gingen we over op fulltime luieren. We zijn alleen een paar dagen terug geweest naar wegwerp, toen we alle drie corona kregen en ik niet de energie had om te wassen.

Ondertussen hebben we zelfs nachtluiers en heel veel verschillende soorten en merken luiers in huis en hebben we onze draai in wasbaar helemaal gevonden, zelfs Beppe (die een dag oppast), gaat mee in ons avontuur. We hopen dat de opvang na de zomervakantie ook mee wil doen, duimen jullie mee?

In de komende periode neem ik jullie mee in de ins en outs van ons wasbare avontuur, de blunders, de lessen en ook de mooie momenten. We zijn los!

- Kim

 

instagram.com/creabijkim

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.