Stéphanie | Overstap van wegwerp naar wasbare luiers

De overstap van wegwerp naar wasbare luiers

In juni 2021 werd onze dochter geboren. Omdat het ons eerste kindje was, wisten we helemaal niet wat ons te wachten stond. We hadden daarom wel wat wegwerpluiers in huis, de meeste uit blije-doos-babypaketten. Dit was maar goed ook, want onze dochter bleek vrij klein en licht te zijn. Omdat wasbare luiers een iets groter pakket zijn, verzoop ze er best wel in. Dan eerst maar eens wegwerp en als we eraan toe zijn gaan we de overstap wel maken.

Toen ze ongeveer 3 weken oud was, hebben we de eerste wasbare luier geprobeerd. Basisluier, inlegvel, overbroekje; het was nogal een pakket bij onze kleine baby. Maar, de eerste stap is gezet!

Zo hebben we in een aantal dagen geoefend met de luiers. Van wegwerp naar wasbaar en bij de verschoning weer naar wegwerp. De volgende stap was dan wegwerp-wasbaar-wasbaar-wegwerp. En daarna was het hek van de dam. We hebben een wasbare luier aangedaan en zijn eigenlijk niet meer overgestapt. We hadden een paar luiers nodig om ons ‘zeker’ te voelen, maar meer dan dat ook niet. Wat blijkt, het is geen rocket science en het is veel makkelijker dan gedacht.

Omdoen? Hetzelfde als wegwerp, alleen 2 luiers over elkaar.

Lekkage? Meestal heb je dan zelf iets niet goed gedaan of steekt er een labeltje ergens uit.

Wassen? Makkie! Alles in de wasmachine en als ‘ie klaar is ophangen.

Oh, en dat halve pak wegwerpluiers wat we nog hadden? Die hebben we niet eens opgemaakt, maar aan een vriendin gegeven die net bevallen was. Geen wegwerp meer voor ons!

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.