Stéphanie | Keuzes maken

Zoals de meeste mensen proberen wij af en toe iets goed te doen voor de wereld. Zo ook tijdens mijn zwangerschap. Er moesten keuzes gemaakt worden. Meubels, kleur, kleding, etc. Omdat wij het niet nodig vonden alles nieuw te komen, hebben we waar we konden en wilden, de spullen tweedehands gekocht, gekregen of geleend. Ik was al eens eerder wasbare luiers tegengekomen, maar had mij er nog niet zo in verdiept. Toen ik eenmaal zwanger was ben ik hier meer over gaan lezen werd ik eigenlijk steeds enthousiaster, met name om de voordelen die het met zich mee brengt:

 • Duurzamer
 • Op lange termijn goedkoper
 • Vaak eerder zindelijk
 • Vaak minder tot geen luieruitslag
 • Nauwelijks last van spuitluiers tot in de nek
 • Verstelbaar en altijd op voorraad (dus geen gesleep met pakken luiers en geen luiers in huis die niet meer passen)
 • En niet te vergeten, het ziet er ook nog eens heel schattig uit door de verschillende printjes.

 

Gelukkig was mijn vriend net zo enthousiast als ik en wilde hij dit avontuur ook wel aan gaan. Dus hebben we wat verschillende luiers bekeken, een keuze gemaakt voor een 2-delig systeem en in mei (toen ik 30 weken zwanger was), kwam het complete pakket binnen:

 • Basisluiers in 2 maten
 • Overbroekjes in 2 maten
 • Inlegvellen
 • Luieremmer en wasnetten
 • Wetbags
 • Boosters voor de nacht
 • Zwemluier in 2 maten
 • Wasbare billendoekjes en billenspray

 

Tsjah, beetje ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’ principe. Als we er dan voor gaan, doen we het ook meteen goed!

 

Wordt vervolgd…

Groetjes,
Stéphanie

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.