Een ode aan mijn peuter

Lisanne is getrouwd met Willem-Jan, en mama van Novi Mae (3) en James (1). Na bijna 10 jaar voor de klas, gooide ze het roer om en werd gastouder. Twee maanden geleden verscheen haar eerste gedichtenbundel over het moederschap; 'De liefste kusjes die 'k ooit heb gehad'.

Lisanne van Uitliefdegeschreven.nl blog gastblog gedichten

 

Een ode aan mijn peuter


Lief kind. Lief, intens kind. Ik ben elke dag zo dankbaar voor jou. Dankbaar voor de liefde die je geeft, zowel aan je vader, je broertje en aan mij. De liefde die je aan de wereld nog te geven hebt. Je hebt zoveel in je. 
Jij bent mijn belofte.

Ik ben dankbaar voor de leermomenten die je mij geeft. En voor de momenten dat ik jou iets mag leren. Je neemt alles op als een spons, je hebt honger naar kennis en kunde. 
Jij bent mijn cadeautje.

Wat mag ik dankbaar zijn voor een smulpaap als jij. De kookkunsten van papa neem je graag over en je bent dagelijks in de keuken te vinden om de handen uit de mouwen te steken.
Jij bent mijn keukenprinses.

Hoe mooi is het, om jouw creativiteit te zien exploderen. Zowel op een tekenvel en een canvas, als op de dansvloer.
Jij bent mijn wonder.

Ik ben dankbaar voor je koppigheid, je woede en je stemgeluid. Op die momenten stel je mijn geduld en standvastigheid enorm op de proef, maar ik ben blij met elke nieuwe dag en elke nieuwe kans die je me biedt om een betere versie van mezelf te worden. 
Jij bent mijn onderwijzer.

Ik ben dankbaar voor je grapjes, je onverwachte uitspraken en wijsheden. Zodat we samen kunnen lachen, waardoor het ijs breekt en we zo intens van elkaar kunnen genieten.
Jij bent mijn clowntje.

Zo dankbaar ben ik, voor je tranen, je verdriet. Het doet me realiseren dat we kunnen breken, maar ook weer kunnen helen. Jouw tranen geven je oogjes een andere kleur, het is magisch.
Jij bent mijn regenboog.

Dankbaar mag ik zijn, dat jij mij nog steeds wel eens roept in de nacht. Al is het maar voor een slokje water, of je knuffel die je kwijt bent. Je geeft mij nog even het gevoel dat ik onmisbaar voor je ben, net als toen je een baby was. En ik doe het zo graag voor jou. Onmisbaar zijn. 
Jij bent mijn wake-upcall. 

Ik ben dankbaar dat jij mij letterlijk op mijn eigen gedrag aanspreekt, op dezelfde toon als ik soms bij jou wel eens doe. Hiermee breng je me keihard terug in de realiteit, en besef ik dat ook ik fouten maak. Gelukkig maar, je leert dat niemand perfect is. Al ben jij, in mijn ogen, pure perfectie.
Jij bent mijn spiegel.

Door jou ben ik dankbaar voor de kleine dingen in het leven, en verlangzaam ik. Ik neem met jou veel meer de tijd om de kleuren en geuren van het leven te bewonderen. Hierdoor lijkt het soms wel een droom, als ik stilsta in een moment. Wanneer de wind waait, door je haartjes: ze zijn de gouden zonnestraaltjes op jouw volmaakte gezichtje.
Jij bent mijn droom én mijn realiteit.

Ik heb jou altijd al in mijn leven gewild. En nu ben je er gewoon. Nee, niet gewoon. Het is zo speciaal. Toen je nog in mijn buik zat, droomde ik over je gezichtje, en je stem. En 3 maanden na je geboorte herkende ik je, uit mijn droom. Alles klopte. 

Je bent mijn dochter.

Je bent mijn alles.

 

Je kan Lisanne hier volgen op instagram.
En hier klikken voor haar website. 

Gedichtenbundel boek gedichten Uitliefdegeschreven.nl Lisanne auteur gastblog

Terug naar blog

1 reactie

Mooi geschreven over de liefde voor je eigen kind en alles wat je meemaakt in elke fase van haar leventje.

Marianne

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.